23 Νοεμβρίου 2009

Δολιοφθορά στο θυρόφραγμα της Κάρλας!

Αναφορά στον εισαγγελέα θα κάνει ο αντινομάρχης Η. Ξηρακιάς

Δολιοφθορά παρατήρησε η Νομαρχιακή Αρχή στο θυρόφραγμα της Κάρλας, το οποίο παραμένει ανοιχτό, καθώς κάποιοι αφαίρεσαν τη μανιβέλα, που σηκώνεται και κατεβαίνει χειροκίνητα, ενώ το κόλλησαν με ηλεκτροσυγκόλληση (!) για να μην μπορεί κανείς να το κλείσει.

Ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς ετοιμάζεται να καταθέσει συμπληρωματική αναφορά (ήδη έχει κατατεθεί μία) στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ η Νομαρχία τις επόμενες μέρες θα στείλει επί τόπου το ΚΕΠΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος), προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Όπως επισήμανε χθες ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, το θυρόφραγμα της Κάρλας παραμένει ανοιχτό, με αποτέλεσμα ποσότητες νερού να καταλήγουν στον Παγασητικό αντί για την Κάρλα.

Η αντινομάρχης περιβάλλοντος Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις και ανάλογα με την εισήγηση του ΚΕΠΠΕ, είναι πιθανόν να επιβληθεί πρόστιμο κατά της υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΕΥΔΕ Κάρλας), γιατί δεν ασκεί την αρμοδιότητές της να λειτουργήσει όπως πρέπει το έργο.

Ενεργοποιείται ο φορέας ξανά!
Ενεργοποιείται ξανά ο φορέας διαχείρισης της Κάρλας, με έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (γενική διεύθυνση Διοικήσεως, διεύθυνση Νομοθετικού έργου, τμήμα εποπτείας Νομικών Προσώπων).

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Πρίντζος, με το έγγραφο αυτό, που έχει ημερομηνία 27 Οκτωβρίου και υπογράφει η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, γίνεται γνωστό ότι οι φορείς διαχείρισης, μπορούν να προβαίνουν σε ενέργειες που αφορούν στην υλοποίηση έργων και προγραμμάτων αρμοδιότητάς τους, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο κ. Πρίντζος δήλωσε ότι «ήδη χάθηκαν 15 μέρες για τον φορέα διαχείρισης. Πρόκειται για μεγάλη ζημιά όσον αφορά τις προθεσμίες απορρόφησης χρημάτων από το Γ’ ΚΠΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου