12 Ιανουαρίου 2010

Εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κάρλας ο προϋπολογισμός του 2010 ύψους 13 εκ. ευρώ περίπου, ωστόσο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η έντονη πολιτική αντιπαράθεση που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των παρατάξεων της μειοψηφίας και της δημοτικής αρχής.

Οι μειοψηφίες καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, εκτός της παράταξης του κ. Μπόζα ο οποίος όμως εξέφρασε μία σειρά επιφυλάξεων που εκτιμά ότι θα συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο που θα διαμορφωθεί.

Οι μειοψηφίες αντέδρασαν έντονα ειδικά όταν βρήκαν να τους περιμένουν στα έδρανα αντίγραφα του προϋπολογισμού που δεν τους είχε μοιραστεί έγκαιρα, αλλά είχαν γίνει σημαντικές διορθώσεις όπως παρατήρησαν και δεν είχαν το χρόνο να μελετήσουν αυτές τις αλλαγές.

Προχειρότητα διέκρινε στην κατάθεση του προϋπολογισμού ο κ. Αντωνάκης, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος το περιεχόμενό του να γίνεται γνωστό λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση.
Παράλληλα ο κ. Αντωνάκης τόνισε ότι το ύψος του προϋπολογισμού είναι «εξωπραγματικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ θεώρησε ότι δεν ήταν ισοσκελισμένα τα έσοδα και τα έξοδα των ανταποδοτικών τελών».

Από την πλευρά του ο κ. Μπόζας σημείωσε ότι μπορεί να ψήφισε τον προϋπολογισμό όμως θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διορθώσεις σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της παράταξής τους και κυρίως σε ότι αφορά στις ανείσπρακτες οφειλές.

Τέλος ο δήμαρχος κ. Παπαδήμας υπογράμμισε ότι οι αιτιάσεις των μειοψηφιών για διαφορετικό προϋπολογισμό από αυτόν που είχαν στα χέρια τους δεν ευσταθούν ενώ έκανε λόγο για ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου